Şevket Pozcu Anadolu Lisesi

Vizyon: Tarihsel süreçten aldığımız birikimle , 2000 li yılların ülkemize ve dünyaya ne getireceğini bilen , çevreye ve insana saygılı, geleceğin Türkiye´sini Atatürk ilkeleriyle şekillendiren , insan hakları ve demokrasiye inanan bir okuldur.

Misyon: Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı kendine amaç edinen, bilgiye ulaşma yollarını keşfeden , başkalarına karşı duyarlı, kendilerini rahatlıkla ifade edebilen , geleceğini bilim , spor sanatla şekillendiren , iletişim araç ve gereçlerini kullanabilen , insani değerlere sahip , kendini geliştirme isteğiyle dolu bir nesil yetiştirmek için varız.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: Okulumuzda 1 müdür 2 müdür yarımcısı 2 Rehber Öğretmen 66 Öğretmen 1 Memur ve 2 hizmetli bulunmaktadır.
Saatler: 07.00-12.50
Isınma: Kalorifer ve klima
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Taban-Tavan Puan Bilgileri: OKULUMUZ YEREK YERLEŞTİRMEYE GÖRE ÖĞRENCİ ALMAKTADIR
Sportif Etkinlikler: 2016-2017 Yılında OKULUMUZ KIZ ATLETİZM TAKIMIMIZ OKULLAR ARASI PUANLI ATLETİZM GENÇLER A KATEGORİSİNDE MERSİN İL 2. OLMUŞTUR. Okulumuz futbol, voleybol, yüzme,branşlarında her yıl önemli dereceler almaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz 4006 Tübitak projelerine her yıl katılmaktadır.
Proje Çalışmaları: Erasmus KA1+ için 2017 yılında Drama konulu başvuru yapıldı.

WEB - https://pozcuanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - Güvenevler Mahallesi Güven Sitesi Yanı Mersin

Öğretim Şekli :Tekli Eğitim

Yerleşim Yeri - Okulumuz Güven sitesi ile Forum iş merkezi arasında bulunmaktadır.

Adres - Güvenevler Mahallesi Güven Sitesi Yanı Mersin

Ulaşım Otobüs Dolmuş